Skip to main content

Nätverksgrillning ´

Sarah Watz
Peter Watz

We Have Many Years of Experience in the Field

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
  • 2008

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
  • 2010

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
  • 2012

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
  • 2014

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
  • 2016

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
  • 2019

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Our Carpenters Only Work with Well Selected Tools

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.

Hitta hit

  • SL

    Lidingöbanan från Ropsten, station Käppala

  • BIL

    Kör mot över Lidingöbron, följ skyltar Gåshaga. 7 km senare, ca 10 minuter, eller känslan att du kommit halvägs till Åland. I rondellen med skylt Käppala till höger, sväng VÄNSTER.

    Parkering kan ske kostnadsfritt på gatan.

59.3586,18.2119

Läs mer …Nätverksgrillning ´

  • Träffar: 239

Pressmeddelande SM i Grill och BBQ 2023

SM i Grill och BBQ, Henrik Stensvad, Prispolkaler
Publiceringsdatum

2023-05-16; 11:45

PRESSKONTAKT
Ulf Nietosvuori

Tävlingsledare

WBQA Sweden
Tel. 070-989 33 60
Mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Peter Watz

Kommunikationsansvarig

WBQA Sweden
Tel. 070-8403191
Mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

LADDA NED
Pressmeddelande

58 kB

BILDER
Bilder

Kan man tävla i grillning?

Självklart!

Grill och tävlingssäsongen började för många veckor sedan för ett 20-tal grillag runt om i Sverige. De har legat i hårdträning inför Svenskt och Nordiskt mästerskap i Grill och BBQ.

Den 27-28 maj är det dags för årets höjdpunkt för alla grill- och BBQ-entusiaster när Essunga kommun har 40 års årsjubileum. De står som värd för Svenskt och Nordiskt mästerskap i Grill och BBQ. Under två dagar samlas eliten från Sverige och våra Nordiska grannländer för att göra upp om vem som ska koras som Svenskamästare och Nordisk mästare i grillning och BBQ.

Tävlingen arrangeras av World BBQ Association Sweden (under namnändring, tidigare Svenska Grillfrämjandet), som är medlemmar i World Barbecue Association (WBQA) - en världsomspännande organisation med medlemmar från hela världen som strävar efter att sprida glädje och kunskap inom grillning och BBQ.

Dessa lag kommer tävla om titeln Nordiska Mästare och Svenska Mästare i Grill och BBQ. Vinnarna i SM får representera Sverige i internationella grilltävlingar i WBQA regi som Svenska Grillandslaget®

  • Alltime BBQ
  • Hell Yeah BBQ
  • HillBilly´s On Wildfire
  • Lingon & dill and the Crazy BBQ team
  • Lone Star Pork Force BBQ
  • Lowlands BBQ
  • Magi BBQ
  • Magic Creek BBQ
  • No Brainer BBQ Team
  • Pigwings BBQ
  • Queens Of BBQ
  • Rök o Bark w Slow Joe
  • Side By Side BBQ
  • Smoke Barn BBQ
  • Team GrillBella One Smile
  • The Housewives BBQ
  • Vxo Grill & BBQ
  • Walberg BBQ Team

Tävlingen består att lagen ska tillaga nio olika rätter på grillen. Huvudråvarorna är:

  • Vegetariskt
  • Fisk med sidorätt
  • Jubileumsburgare
  • Revben (fläsk)
  • Kyckling med sidorätt
  • Fläskkarré
  • Högrev
  • Dessert och Mystery box.

Innehållet i Mystery box presenteras först under tävlingen. Det innebär att lagen inte haft någon möjlighet att förbereda sig på just den råvaran.

Rätterna ska lämnas in vid olika tidpunkter under tävlingsdagarna. Direkt efter inlämningen bedömer domarna rätterna efter Smak / Arom, Textur/Mörhet, Utseende, Kreativitet. Poängskala är mellan 0,1 (Oätlig) och 10 poäng (Fantastiskt / Enastående) per rätt. Alla rätter lämnas in utan att domarna vet om vilket lag som tillagat rätten.

Redan kvällen innan tävlingens första dag lämnas råvarorna ut och lagen får tända grillarna och förbereda rätterna inför tävlingen. Vissa tävlingsdeltagare spenderar natten mellan lördagen och söndagen vid grillen när högrevet tillagas, för att övervaka att värmen från glöden är perfekt. Högrevet ska lämnas in till domarna söndagen kl 13.30.

Vid prisutdelningen på söndagen kring 15.30 tiden koras Nordiska- och Svenska mästarna i Grill och BBQ, samt kommande års Svenska Grillandslaget®

Regelverket som våra utbildade grilldomare följer är det internationella WBQA´s regelverk 2023.

Svenskt och Nordiskt mästerskap i Grill och BBQ: Årets händelse för alla grill- och BBQ-entusiaster!

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig på WBQA Sweden´ s presskontaktlista. Vi skickar dig information kring SM i Grill och BBQ, Utbildningar och annan relevant redaktionell information och fakta. 

Pressnyheter WBQA Sweden

WBQASweden

Läs mer …Pressmeddelande SM i Grill och BBQ 2023

Open for business

Nå ditt mål med ditt företag

Jag kan hjälpa dig

x

Resultatet du får av mina tjänster

  • Ökad försäljning, hos den egna säljkåren och genom nya försäljningskanaler och partnerskap
  • Ökad kännedom om företaget, produkterna och tjänsterna
  • Nya produkter och tjänster som ger ökad vinst
  • Mer energi hos ledningen och personalen
  • Många av mina kunder får en "nyförälskelse" med sitt företag

Minskade kostnader

  • automatisering av marknadsföring, kommunikation, uppföljning
  • effektivisering av arbetsuppgifter genom it
  • minskad personal frånvaro
  • att upphandla och använda ”rätt” it-system
De flesta säger att jag kommer in med massa energi, ser möjligheter och ger en boost hos ledningen, personalen och kunderna. Det innebär ökad produktivitet som också leder till ett bättre resultat.

Är du på vägen på en tillväxtresa men inte vet riktigt vart du ska börja eller behöver hjälp på resan. Hör av dig. Många av mina kunder har fått hjälp av mig under lång tid. Inte varje dag eller vecka. Men vid behov. Mina längsta kundrealtioner pågår fortfarande efter 20 års arbete. Ett par kunder har till och med hunnit med att generationsväxla under tiden.

Fler egenskaper

  • Är expert på att hålla Zoom möten och webinerier. De senaste 18 månaderna har jag hållit minst ett möte i veckan med upp till 25 deltagare och hållit flerdags webinerie / utbildning med som flest 65 deltagare.
  • Mycket van att hålla presentationer, föreläsningar, workshops och utbildningar. Både online via Zoom och IRL på scen.
  • Otroligt duktig på att motivera andra och coacha dem att åstadkomma mer samtidigt som de mår bättre.
  • Har ingen prestige och är van att jobba på alla nivåer. Dock har jag nästan samma arvode så nyttja mig väl. Jobbar lika bra i jeans och gympadojor som i kostym med vit skjorta och nyputsade skor.
I min verktygslåda finns massor av verktyg och erfarenhet som hela tiden utvecklas.

Försök placera mig i ett fack

Om man måste sätta en etikett på mig så passar nog entreprenörer bäst, eller affärsutvecklare, management konsult, kommunikatör, marknadsansvarig, försäljningschef, coach, KAM eller guru. Jag föredrar nog bäst - en jobbig djävel som levererar resultat.
De företag som får bäst resultat av mina tjänster företag inom B2B, omsätter mellan 10 och 100 miljoner, ägarlett.

Läs mer …Open for business

  • Träffar: 690

Om Peter Watz

Om mig Peter Watz

Intressen

Jag har ett brinnande intresse att laga mat utomhus. Försöker grilla och göra BBQ så mycket som möjligt. 

Fotografering och filmning är ett annat stort intresse. 

Sedan ett par år har jag MC-kort och numera egen båge. Försöker köra så mycket jag kan under sommaren.


UTBILDNING

Norra Real, Stockholm

Företagsekonomisk linje motsvarande 3 år


IHM

Diplomutbildning IHM Business School - 2 årig Affärskommunikation och PR 


Övriga kurser

Dale Carnegie

  • Professionell försäljning
  • Strategiska presentationer
  • Dale Carnegie

Eric Edmeades

  • Business Freedom
  • Speaking Freedom

Scotworks International

  • Förhandlingsteknik

Antony Robbins

  • Unleash the power within®, London

David Allen

  • GTD® Roadmap, London

TMI

  • Time Manager®

Dataföreningen

  • Projektledning Pejl®

Licensierade

  • Sales Call Reluctance® (säljträning med inriktning på säljhinder).

Certifierad

  • Book Yourself Solid (Michael Port) 
  • Domare (WBQA - World Barbecue Association)

Föreningar

1995 - 2000 Medlem, Junior Handelskammaren (JCI - Junior Chamber of Commerce)

1996 - 2009 FileMaker Associate

1996 - 2003 Medlem, Svenska Dataföreningen

2001 - 2003 Styrelseledamot, Företagarna i Sverige

2002 - nu   Medlem, IHM Business School Alumni

2002 - 2009, 2020 - nu Medlem, Lidingö Fotoklubb

2005 - 2006 Teamledare, BNI (Business Network International), World Trade Center, Stockholm

2006 - 2011 Medlem, Försäljningschefsnätverk "Arndt's”

2008 - 2011 Medlem, Björklidens Golfklubb

2009 - 2011 Affärsnätverket Weekly

2017 - 2018 Styrelseledamot, Killinge Gåshaga Villaförening, Lidingö

2018 - 2020 Styrelseordförande, Killinge Gåshaga Villaförening, Lidingö

2018 - 2022 Teamledare, BNI Solna Järva Krog

HISTORIA

Det är otroligt mycket som hänt sedan 1988 då jag flyttade till Stockholm. Här tar jag upp några av de viktigaste händelserna.

1988

Flyttade från Umeå till Stockholm och började arbeta på MacGruppens serviceavdelning. Var den personen som med lödkolven i högsta hugg bytte de bullrande fläktarna i Macintosh SE. Planerade och bokade in kunder för åtgärden. Första steget in i IT-världen

Började som säljassistent på mjukvarubutiken microPLUS med butik på Malmskillnadsgatan. Kom då i kontakt med registerprogrammet FileMaker från Claris. 

1989

Byggde ett databassystem för BIT - Börslistans Informations Tjänst med ledning av Hans Otterling. Systemet hanterade beställningar av årsredovisningar.  
 
Arbetade som telefonsäljare på Bonnierägda Branschförlaget. Produktionerna Who's who in Scandinavia Search and Recruitment world, Vem är Vem i Svensk Finansvärld, projektledare för Vem är Vem i Svensk IT-värld tillsammans med Tidningen Datavärlden.

Byggde ett av Sveriges första säljstödssystem för persondatorer (Customer Relations Management CRM-system). Det var 10 år före CRM var ett begrepp.

 

1990 - 1992

Läste företagsekonomi på Norra Real.

 

1993-1995

Startade ett företag tillsammans med en barndomsvän och började bygga upp ett återförsäljarnät för automatiska brandsläckare. Förhandlade och påbörjade ett samarbete med en Italiensk tillverkare. Gjorde fullskaledemonstrationer på Ågesta Övningsfält för försäkringsbolag och fastighetsägare. 

 

1995-1996

Uppdrag på Bonnieräga Affärsförlaget - Tidningen Datavärlden. Sålde annonser på webben. Vi var det andra företaget i Sverige som gjorde det. Aftonbladet var det första. Förfinade CRM-systemet för att hantera annonsbokningar.

1996

Jobbade hos SPRAY med deras söktmotorssatnings punkt.se och sålde annonser.

Registrerade P.Watz & Co AB (bytte senare namn till Watzit AB) Konsultföretag som byggde lösningar baserat på databasprogrammet FileMaker.

Byggde första versionen av PASS - Poolens Administrativa Support System för Ekonompoolen, Teknikpoolen och rekryteringspoolen - (som senare bytte namn till Poolia Publ.) PASS installerades på bolagets samtliga 3 kontor i Sverige och hanterade alla 200 anställdas hyruppdrag, rekryteringsuppdrag och kandidatbank. Systemet var i drift i 10 år och anpassades lika snabbt som Poolia växte. Ett tag fanns PASS på 37 orter i 4 länder, fanns både på Engelska och Svenska och hanterade bolagets samtlig 4.750 anställda. Fortfarande med samma relationsdatabasstruktur från 1996 som grund. 

Uppdaterade Sälj- och annonsorderssystemet. Två betakunder - Frida Förlag och Marinbasen hjälpte med utvecklingen.

 

Fortsättning kommer...


Läs mer …Om Peter Watz

  • Träffar: 1025