Skip to main content

"Peter - till hösten när det blir normalt igen, då sätter vi igång"​

Peter Watz  |  3 November 2020

Många företagare som jag har träffat under våren och sommaren har sagt så till mig. "Peter - till hösten när det blir normalt igen, då sätter vi igång" Nu är hösten här och snart också vintern. Vi är långt ifrån ”det normala” fortfarande. Troligtvis kommer vi aldrig tillbaka dit heller. Nya sätt att arbeta, resa, träffas och umgås har blivit vardag och rutin. Lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen som skulle upphöra den 31 dec är nu föreslagen att gälla till och med den 1 juli nästa år. Troligtvis längre än så. Företag som fortfarande tror att det bara är att vänta på att ”så fort det blir normalt igen”, kommer tragiskt nog inte att finnas kvar.

Jag är tacksam att jag har jobbat med digitalisering och automatisering sedan 80-talet. De senaste åren också via distans. Corona har snabbat på utvecklingen. Vi ser numera e-handel, distansutbildning och jobba hemifrån som något självklart. Det som många tvekade för, bara för 8 månader sedan. De senaste åren har detta varit min vardag.

Peter Watz håller ZOOM möte hemifrån sitt hemmakontor

För ett par veckor sedan när jag skulle precis hålla ett ZOOM möte med ett 20-tal deltagare startade min dator om för någon uppdatering. ”45 minuter kvar” kom upp på skärmen. Kul, klockan är 7 på morgonen och detta händer. Inga problem. 3 minuter senare var min andra dator online och jag kunde starta mötet. Kunskap, förberedelse, rutiner och erfarenhet. Allt sitter i ryggmärgen. 

Det är med spänning jag ser fler och fler företag som ställer om till den nya verkligheten där digitalt och online är det första man tänker på. Omställning är ordet som tillsammans med digitalisering kommer vara det absolut viktigaste för alla företagare under 2021 och 2022. Jag är oerhört tacksam att detta är min vardag och att jag är tokig nog att tro att jag kan förändra världen, ett företag i taget. 

Vad betyder omställning för dig? Hur ser du på framtiden? Vilka utmaningar har du i ditt företag eller som anställd? Hör gärna av dig, jag är nyfiken...

Foto: Philip Watz